Ruoanlaitto on saanut uuden ulottuvuuden sitten huhtikuun –  yksikätisyyden. Mitä nopeampaa ja helpompaa sen parempi. Nimittäin meidän pikkuneiti on hyvin sylissä viihtyvää sorttia, kuten tuossa iässä saa ollakin, mutta ruoanlaittoon useimmiten tarvitsisi kaksi kättä. Niinpä on pitänyt tehdä sellaiset versiot ruoista, että niiden laitosta selviää yhdellä kädellä tai erittäin nopeasti (sen aikaa kun sitterissä viihdytään).

Tänään söimme hampurilaisia, jotka ovat meidän perheen miesten mieleen.

Yksikätisen hampurilaiset

400g naudan (luomu)paistijauhelihaa

2dl turkkilaista jogurttia/kermaviiliä

1 pss dippimaustetta

salaattia

tomaattia

sipulia

cheddarjuustoa

ruisleipää/kauraleipää/sämpylöitä

 

Sekoita turkkilaiseen jogurttiin dippimaustepussi. Ota seoksesta ¼ erilleen. Sekoita loppuun jauheliha. Painele jauhelihataikina uunipellille leivinpaperin päälle n. 1cm paksuiseksi laataksi ja paista 200C kunnes pinta on kauniin ruskea. Voit paistaa myös pannulla pihveiksi, jos käytössä on kaksi kättä. Siivuta sipuli ja ruskista pannulla kauniiksi. Lisää tyhjlle pannulle vähän öljyä ja paahda valitsemasi leipä, niin saat siihen hyvän maun ja rapeuden. Kokoa hampurilainen mielesi mukaan. Kastikkeena dippi, joka otettiin sivuun ennen jauhelihan lisäämistä.