Meidän nykyisellä pihalla on iso omenapuu, joka on tässä kahtena viimeisenä talvena kovasti kärsinyt lumien pudotessa sen päälle katolta. Onneksi satoa silti vielä tulee, sillä tästä puusta tulee ihan parhaat omenat. Ensimmäiset omenat ovat jo kypsyneet ja sen kunniaksi leivoin eilen omenapiirakan. Tämä on kehitelty yhdestä toisesta reseptistä  ja sen salaisuus on fariinisokeri, joka saa pohjan maistumaan kinuskiselta. 

 

Omenapiirakka


1 dl leseitä (mitkä tahansa käy tai kaurahiutaleet)

2dl vehnäjauhoja

1dl sokeria

½ dl fariinisokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 munaa

1,5 dl jogurttia/kermaa/maitoa

50g sulatettua margariinia/voita

 

Täyte:

n. 1kg omenoita

(2 rkl sitruunamehua)

½ dl sokeria/fariinisokeria

25g sulatettua margariinia

1 ½ rkl vehnäjauhoja

1 ½ tl kanelia

2 tl vaniljasokeria

 

Pilko omenat kuutioiksi ja sekoita täyteen ainekset omenan joukkoon. Toisessa kulhossa sekoita kuiviin aineisiin munat, jogurtti ja munat. Ei tarvitse vatkata. Kaada taikina piirakkavuokaan ja päälle täyte. -ripottele halutessasi päälle wienernougat-rouhetta. Paista 200C n. 25 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut väriä.